Vieren in december, terwijl de kerkdeuren weer gesloten zijn, bijeenkomsten niet kunnen en bezoek tot maximaal 2 mensen – en op Kerst 3 – per dag beperkt is. Kerst vieren in hele kleine kring, kerst vieren in stilte. Als uitbundige feestgedruis niet kan, komt het aan op verstilling en intimiteit, rust en contemplatie, verdieping en schoonheid. Laat dat nu heel goed bij het wonder van Kerst passen!

Het Steunpunt Liturgie kwam al met een speciaal Inspiratie- en ideeënboekje. Inmiddels is er meer. Kijk maar, lees maar, link maar door:

 1. Een nieuwe lockdown, de vierde Adventszondag vieren in stilte, Kerst vieren in stilte – ‘Komt er, God, een nieuwe morgen?’. Luister juist nú naar dit lied, geschreven tijdens de eerste lockdown, en nu met de vierde Adventszondag in beeld, opnieuw hoogst actueel: ‘Stil is de straat overal – Komt er God een nieuwe morgen, God, kom gauw’. Download tekst; luisteren en kijken.
 2. Inspiratie- en ideeënboekjeHet Beste Nieuws. Adventsberichten. Aanvragen
 3. Liederen voor Advent en Kerst – uit Lied van de Maand en dus met korte besprekingen. Zie hier. Zie verder ook de algemene Index op functie en gebruiksmogelijkheden
 4. Lied van de Maand december 2020: ‘Door goede machten trouw en stil omgeven’ (Bonhoeffer). Zie hier.
 5. Vieren in december met de TUKampen en het Steunpunt Liturgie. Een social-mediaproject met:
   • Zondag: Gedachten bij de Zondag & Muziektip
     Dinsdag: Kleine beeldmeditatie
      Woensdag: Gedicht
       Donderdag: Gebed