Een jaar lang thuis kerken…

En nu weer opnieuw naar de kerk? Waarom zou je? Waarom zou je niet?

De hemel op aarde

In het afgelopen jaar schreef Kees de Ruijter, emeritus hoogleraar praktische theologie aan de Theologische Universiteit Kampen het boek De hemel op aarde. Liturgie voor kerkgangers. Een boek vol praktische wijsheid en vragen die je uitdagen om opnieuw aan de slag te gaan met je geloof en liturgie. Want, zo stelt de Ruijter: Zoals je gelooft, zo is je liturgie.

Online seminar

In het online seminar de hemel op aarde gaat Ilona de Lange (Nederlands Dagblad) in gesprek met Kees de Ruijter en tafelgast Anje de Heer (Steunpunt Liturgie). We staan stil bij wat liturgie nu eigenlijk is en of geloof en kerk wel zo sterk verbonden (moeten) zijn. Want heeft liturgie niet ook vooral te maken met traditie, voorkeur en smaak van een gemeenschap? Is het echt noodzakelijk om ‘samen te komen’? En waarom gaan gesprekken over liturgie zo vaak over mensen en zo weinig over God?

Meer informatie en aanmelden