Er zijn in deze corona-tijden allerlei initiatieven van troost. Er is veel creativiteit en overal hoor je hoe mensen daarvan onder de indruk zijn. Gaan we dit volhouden?
Er is onzekerheid en angst. Onzekerheid en angst legt de een lam, terwijl de ander het overschreeuwd. Onzekerheid en angst kunnen aanvankelijk vertrouwen overspoelen. Gaan we dat volhouden?
Veel kerken lezen deze Veertigdagen- en Paastijd uit Exodus. De geschiedenis van Israël in Egypte: 400 jaar onderdrukking, 400 jaar geen teken uit de hemel. En toen was daar een teken van leven: God ziet naar Israël om.
Gemakkelijk was het niet: farao’s verzet, moeilijkheden onderweg, gemopper van de mensen…

In deze tijden van corona, met uiteenlopende gevoelens en verwachtingen, en met in ieder geval de zekerheid dat er veel onzeker is, is het pure troost om Exodus te lezen. Moeilijkheden zijn niet van het een op andere moment voorbij, moeilijkheden moet meestal doorleefd worden. Dat kan want: HIJ-DIE-ER-ZAL-ZIJN is erbij. Dat helpt ons om steeds opnieuw tekens van leven te ontwaren. Zo kunnen we het uithouden, ook als het leven op een woestijn lijkt.

We zetten graag het hele bijbelleesrooster Een Teken van Leven online. Bijbelleesrooster
DOWNLOAD